فرقی نمیکند برای دیگران کارکنید یا کسبوکار خود را داشته باشید، اگر بخواهید از مزایای بیمه تامین اجتماعی استفاده کنید باید بهصورت ماهیانه سوابق شما در قالب لیست بیمه به سازمان تامین اجتماعی ارسال شود. با توجه به تنوع قوانین مربوط به تامین اجتماعی، شاید برای بسیاری از افراد تهیه لیست بیمه پیچیده به نظر برسد و در تهیه آن دچار مشکل شوند.
در آموزش نرم افزار حقوق و دستمزد به بررسی کسورات حقوق و دستمزد پرداختیم که یکی از آنها محاسبه بیمه بود که در این مطلب به بررسی انواع لیست بیمه تامین اجتماعی پرداختهایم و چگونگی تهیه و ارسال لیست بیمه و نحوه پرداخت هزینه آن را شرح دادهایم
- مدیران کسب و کارها
- کارمندان و کارگران
- حسابداران حقوق و دستمزد
- مسئول ارسال لیست بیمه
در این مقاله به مباحث زیر می پردازیم:
لیست بیمه چیست و انواع آن کدامند؟
حق بیمه عبارت است از مبلغی که برای استفاده از مزایای تامین اجتماعی به این سازمان پرداخت میشود. کل مبلغ حق بیمه 30 درصد از میزان حقوق است که 23 درصد آن توسط کارفرما و 7 درصد باقیمانده آن نیز توسط کارگر پرداخت میشود.
دو نوع بیمه تامین اجتماعی وجود دارد که در ادامه هر کدام را تعریف خواهیم کرد.
- بیمه تامین اجتماعی اجباری: بر اساس قوانین کار افرادی که به ازای دریافت حقوق و دستمزد در شرکتها، کارگاهها و… کار میکنند، باید توسط کارفرما بیمه شوند.
- بیمه تامین اجتماعی خویش فرما: بیمهای است که در آن، فرد توسط خودش بیمه میشود؛ این نوع بیمه نیز خود به دو دسته بیمه اختیاری و بیمه مشاغل آزاد یا کارفرمایان تقسیم می شود.
- بیمه اختیاری: این نوع بیمه مربوط به افرادی است که تحت پوشش هیچ نوع بیمهای نیستند. افرادی که از این نوع بیمه استفاده میکنند، باید خود حق بیمه را در زمان مقرر پرداخت کنند. درصد حق بیمه مربوط به بیمه اختیاری 26 درصد دستمزد و حقوق این افراد است.
- بیمه مشاغل آزاد یا کارفرمایان: این نوع بیمه مخصوص افرادی است که با جذب کارگر در حال فعالیت هستند یا خود به تنهایی از سوی مراکز معتبر یا سازمان تامین اجتماعی مجوز اشتغال گرفتهاند و مشمول مقررات حمایتی خاصی نیز نباشند.
با توجه به مطالب بیان شده میتوان گفت، لیست بیمه تامین اجتماعی اجباری شامل مشخصات افرادی است که برای یک شرکت، کارگاه و … کار میکنند.
اما اگر شما از شرکت یا کارگاهی حقوق میگیرید، آنها هر ماه موظف به ارسال مشخصات شما به سازمان تامین اجتماعی هستند و در صورتیکه شخصِ شما سرپرست کارگاه یا صاحب شرکت است باید لیست بیمه مربوط به خود و کارگران خود را برای سازمان تامین اجتماعی ارسال کنید که به این نوع لیست، لیست بیمه اختیاری گفته میشود.
حق بیمه عبارت است از مبلغی که برای استفاده از مزایای تامین اجتماعی به این سازمان پرداخت میشود.
تفاوت بیمه اجباری با اختیاری چیست؟
همانطور که گفتیم در ایران دو نوع بیمه تامین اجتماعی با نام اجباری و اختیاری وجود دارد. بیمه اجباری مربوط به کارفرما و کارگران است و بیمه اختیاری که به بیمه خویشفرما نیز معروف است، مربوط به افرادی است که کارفرما ندارند و بیمه اجباری نشدهاند و شخصاً برای بیمه کردن خود اقدام کردهاند.
یکی از تفاوتهای این دو نوع بیمه در این است که افرادی که دارای بیمه اختیاری هستند نمیتوانند بیمه بیکاری دریافت کنند و این بیمه تنها شامل بیمهشدگان اجباری است. به هر دو نوع بیمه، مستمری بازنشستگی، فوت و کفنودفن و همینطور ازکارافتادگی تعلق میگیرد و شامل کمک هزینه ازدواج و غرامت روزهای بارداری و بیماری میشوند.
بیمه شدگان اختیاری باید 10 درصد هزینههای بیمارستان را به عنوان فرانشیز پرداخت کنند. این درحالی است که بیمه شدگان اجباری ملزم به پرداخت هیچ گونه مبلغی نیستند. همچنین برای بهره مندی از پوشش بیمه اختیاری محدودیت سنی وجود دارد؛ فردی که میخواهد خود را بیمه کند، باید حداقل 30 روز سابقه پرداخت بیمه داشته باشد و بیش از 50 سال نداشته باشد. زنان خانهدار نیز باید کمتر از 45 سال سن داشته باشند.
نکته: بیمه اجباری مربوط به کارفرما و کارگران است و بیمه اختیاری که به بیمه خویشفرما نیز معروف است، مربوط به افرادی است که کارفرما ندارند و بیمه اجباری نشدهاند و شخصاً برای بیمه کردن خود اقدام کردهاند.
تعهدات و حمایتهای بیمه تامین اجتماعی
تعهدات و حمایتهای سازمان تامین اجتماعی شامل دو نوع کوتاهمدت و بلندمدت است. در ادامه برخی از مهمترین تعهدات سازمان تامین اجتماعی عنوان شدهاند.
تعهدات کوتاهمدت شامل موارد زیر است:
- کمکهزینه مربوط به ازدواج
- دستمزد بیمه بیکاری
- غرامت دستمزد در روزهای بارداری یا بیماری
- غرامت مربوط به نقض عضو مقطوع
- کمکهزینه برای کفنودفن
- هزینه سفر، اقامت بیمار و همراهش
- پروتز و اروتز به جزء اعمال زیبایی (هزینه وسایل کمک پزشکی)
تعهدات بلندمدت نیز شامل موارد زیر است:
- مزایای نقدی، غیر نقدی و عیدی مستمری بگیران (عیدی، کمکهزینه اولاد)
- مستمری ازکارافتادگی جزئی و کلی
- مستمری مربوط به بازماندگان
- مستمری مربوط به بازنشستگی
آموزش ارسال لیست بیمه
یکی از مهمترین اقداماتی که کارفرمایان و صاحبان شرکتها باید در هر ماه انجام دهند، ارسال لیست بیمه مربوط به کارکنانشان به سازمان تامین اجتماعی است. این سازمان برای تسهیل فرآیند پرداخت لیست بیمه تامین اجتماعی بدون نیاز به مراجعه حضوری، سامانهای را در سایت تامین اجتماعی ایجاد و در اختیار کاربران قرار داده است.

با مراجعه به سامانه تامین اجتماعی میتوانید اقدام به ارسال لیست بیمه مربوط به شرکت یا کارگاه خود کنید
با مراجعه به آدرس اینترنتی www.tamin.ir میتوانید به این سامانه دسترسی داشته باشید و به صورت اینترنتی اقدام به ارسال لیست بیمه مربوط به شرکت یا کارگاه خود کنید.
کارفرمایانی که متقاضی استفاده از این سامانه هستند، در ابتدا باید با مراجعه به شعبه تامین اجتماعی مربوط به کارگاه یا شرکت خود، نسبت به تکمیل فرم «تعهدنامه ارسال لیست حقوق و دستمزد از طریق اینترنت» اقدام کنند و پس از تحویل آن به واحد درآمد، «نام کاربری و رمز عبور» را از واحد ذکرشده جهت ورود به این سامانه دریافت کنند.
یکی از مهمترین اقداماتی که کارفرمایان و صاحبان شرکتها باید در هر ماه انجام دهند، ارسال لیست بیمه مربوط به کارکنان به سازمان تامین اجتماعی است.
دانلود و آموزش نرمافزار تهیه لیست بیمه
کارفرمایان و صاحبان شرکتها میتوانند لیست بیمه تامین اجتماعی کارکنان خود را از طریق نرمافزاری که برای همین منظور تهیه شده است، ایجاد کنند و CD حاوی اطلاعات آن را به شعبه مربوط به خود تحویل دهند و یا فایل مربوط به آن را از طریق پرتال سازمان تامین اجتماعی به آدرس samt.tamin.ir ارسال کنند. جهت دانلود و استفاده از این نرمافزار مراحل زیر را دنبال کنید:
1- در ابتدا با مراجعه به آدرس اینترنتی www.tamin.ir نرمافزار تهیه لیست بیمه را دانلود کرده و آن را روی کامپیوتر خود نصب کنید.
2- برنامه را اجرا کنید و بر روی منوی «اطلاعات پایه» کلیک و گزینه «مشخصات کارگاه» را انتخاب کنید.
3- در مرحله بعد و در فرم مشخصات کارگاهها روی گزینه «جدید» کلیک و در فرم نمایش دادهشده اطلاعات مربوط به کارگاه یا شرکت خود را وارد کنید.
4- پس از اینکه این مرحله انجام شد، به منوی «اطلاعات پایه» بروید و بر روی گزینه «مشخصات کارکنان» کلیک کنید. در منوی نمایش دادهشده روی گزینه «جدید» کلیک و در صفحه بازشده اطلاعات کارکنان خود را وارد کنید.
5- پس از اینکه اطلاعات کارکنان خود را وارد کردید، به منوی «عملیات» بروید و بر روی گزینه «لیست ماهانه» کلیک کنید. در منوی نمایش دادهشده روی گزینه «جدید» کلیک و در صفحه بازشده لیست بیمه ماهانه را وارد و حق بیمه را تعیین کنید.
6- پس از تنظیم لیست ماهانه، نوبت ثبت ریز کارکرد است. منظور از ریز کارکرد، مشخص نمودن روزهای کارکرد بیمهشده یا بیمهشدگان در ماه موردنظر و همچنین ثبت دستمزد روزانه است.
7- پس از اینکه اطلاعات مربوط به روزهای کارکرد، دستمزد روزانه و مزایای ماهانه مشمول (مستمر) را برای همه کارکنان خود وارد کردید، از فرم «ریز کارکرد» خارج شوید.
8- در پایان برای تهیه فایل لیست ماهانه و لیست ریز کارکرد بر روی گزینه «تهیه دیسکت» در فرم «لیستهای ماهانه کارگاهها» کلیک کنید.
9- فایلهای تهیهشده را به صورت حضوری به شعبه بیمه تامین اجتماعی تحویل دهید و یا از طریق پرتال سازمان تامین اجتماعی به آدرس samt.tamin.ir ارسال کنید.
دریافت لیست بیمه
در حال حاضر دریافت لیست بیمه تامین اجتماعی به صورت اینترنتی انجام میشود و دیگر نیازی به مراجعه حضوری کارفرمایان به شعبههای تامین اجتماعی نیست.
برای ارسال لیست بیمه مربوط به خود کافی است از طریق پرتال سازمان تامین اجتماعی به آدرس samt.tamin.ir اقدام کنید.
نحوه تهیه لیست بیمه تامین اجتماعی
حق بیمه یکی از کسورات قانونی حقوق و دستمزد است. صاحبان مشاغل وظیفه دارند در هنگام تنظیم لیست حقوق و دستمزد و با توجه به نوع بیمه و قوانین مربوط به آن، سهم بیمه مربوط به کارکنان را محاسبه کرده و در زمان مقرر به همراه حق بیمه سهم خود به حساب سازمان بیمه تأمین اجتماعی یا اداره بیمه خدمات درمانی واریز کنند. تمامی وجوه و مزایای نقدی یا غیر نقدی مستمر که در مقابل کار به بیمهشده پرداخت میشود، مبنای کسر حق بیمه قرار میگیرد.
وجوه مبنای کسر حق بیمه نباید از حداقل مزد که هر ساله از طرف شورای عالی کار اعلام میشود کمتر و از حداکثر حقوق مبنای کسر حق بیمه، که هفت برابر حداقل دستمزد است و توسط این شورا مشخص میشود، بیشتر باشد.
همانطور که گفتیم مجموع حق بیمه پرداختی به سازمان تأمین اجتماعی معادل 30 درصد حقوق و دستمزد بیمهشده است که 7 درصد آن سهم کارگر، 20 درصد آن بیمه اجتماعی مربوط به کارفرما و 3 درصد باقیمانده نیز به بیمه بیکاری تعلق دارد که باید توسط کارفرما پرداخت شود.
7 درصد سهم کارگر به عنوان یکی از کسورات حقوق و دستمزد در محاسبه حقوق و دستمزد ناخالص وی به صورت ماهیانه کسر میشود و 23 درصد دیگر باقیمانده تنها بر اساس حقوق و دستمزد ناخالص کارگر محاسبه میشود و بهعنوان یکی از هزینههای کارفرما شناسایی و در دفاتر ثبت میشود.
توجه داشته باشید حرفههایی که در دسته شغلهای سخت و زیانآور جای میگیرند، علاوه بر 23 درصد حق بیمه، کارفرما موظف به پرداخت 4 درصد مستمری کارهای سخت و زیانآور نیز است.
حق بیمه کارآموزان باید با توجه به دستمزد آنها پرداخت شود و توجه داشته باشید که مقدار حق بیمه در این مورد نیز نباید از میزانی که به حداقل مزد یا حقوق تعلق میگیرد کمتر باشد.
در صورتی که مزد یا حقوق کارآموز کمتر از حداقل دستمزد باشد پرداخت مابهالتفاوت حق بیمه سهم کارآموز بر عهده کارفرما است. کلیه وجوه نقدی که به کارکنان پرداخت میشود به جز مبالغ پرداختی به ازای موارد زیر مشمول کسر حق بیمه میباشند:
مبالغ پرداختی که مشمول کسر حق بیمه نمی شوند: |
مبلغ پرداختشده بهعنوان حق اولاد |
مبلغ مربوط به بازخرید روزهای مرخصی |
حق همسر به کارکنان در مؤسسات مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت |
هزینه سفر و فوقالعاده مأموریت |
کمکهزینه مسکن و بن کارگری در روزهای بیماری |
پاداش، پاداش افزایش تولید، پاداش نهضت سوادآموزی، عیدی |
حق تضمین (کسر صندوق) |
حق شیر |
دستمزد امام جماعت |
خسارات اخراج و مزایای پایان کار (حق سنوات) |
حق حضور اعضای غیرموظف در جلسات هیئتمدیره |
مزایای غیر نقدی مستمر مانند مواد غذایی، پوشاك و سایر موارد که به کارکنان پرداخت میشود، بر اساس مصوبات شورای عالی کار بهطور مقطوع تعیین و حق بیمه از آن دریافت میشود.
مزد، حقوق و مزايا و حقالزحمه پرداختی به افرادی که طبق مدارک ارائهشده از سوی کارفرما شاغل يا بازنشسته کشوری، لشکری، بانکها و ساير دستگاهها بوده و مشمول تأمين اجتماعی نيستند، مشمول کسر حق بيمه نیست.
بر اساس قانون تامین اجتماعی، جانبازان شاغل دارای معافیت از پرداخت 7% حق بیمه سهم کارگر هستند.
بهمنظور حمایت از کارگاههای کوچکی که بیش از پنچ نفر بیمه شده نداشته باشند، سهم بیمه این کارگاهها شامل 7% بیمه سهم کارگر و 3% بیمه بیکاری سهم كارفرما است. کارفرما از 20% سهم بیمه اجتماعی معاف است.
توجه داشته باشید برخی معافیتها نیز با توجه به برخی از شرایط اجتماعی در قانون بیمه تامین اجتماعی در نظر گرفته میشود.
به عنوان مثال بر اساس قوانین برنامه پنجساله ششم توسعه، کارفرمایانی که نسبت به جذب فارغالتحصیلان دانشگاهی با مدرک حداقل کارشناسی به صورت کارورزی اقدام کنند، از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما برای مدت 2 سال از تاریخ شروع به کار معاف هستند.
حق بیمه پرداختی به سازمان تأمین اجتماعی معادل 30 درصد حقوق و دستمزد بیمهشده است که 7% آن سهم کارگر و 20 درصد مربوط به کارفرما است و 3 درصد باقیمانده نیز به بیمه بیکاری تعلق دارد که باید توسط کارفرما پرداخت شود.
نحوه رد کردن و ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی اینترنتی
جهت ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی بهصورت اینترنتی مراحل زیر را دنبال کنید:
1- در ابتدا باید به پرتال سازمان تامین اجتماعی به آدرس اینترنتی samt.tamin.ir مراجعه کنید.
2- سپس با واردکردن کد ملی کارفرما و یا نماینده او به عنوان نام کاربری و رمز عبوری که قبلاً تعریف کردهاید وارد این پرتال شوید.
3- پس از ورود به سامانه از منوی «عملیات لیست بیمه» گزینه «بارگذاری لیست بیمه» را انتخاب کنید.
4- در صفحهی نمایش دادهشده، نام، کد کارگاه و شعبه تامین اجتماعی مربوط به خود را مشاهده خواهید کرد. در اینجا باید فایل مربوط به اطلاعات ماهیانه کارگاه و فایل مربوط به اطلاعات ماهیانه بیمهشدگان را انتخاب و بر روی گزینه بارگذاری کلیک کنید.
5- در این مرحله صفحهای نمایش داده میشود که حاوی اطلاعات مربوط به کارگاه، دستمزد، مبلغ حق بیمه و سایر موارد است. اگر از درستی اطلاعات مربوط به لیست بیمه اطمینان دارید، بر روی گزینه «ارسال به شعبه» در پایین صفحه کلیک کنید، سپس پیام نمایش دادهشده را تائید کنید و کمی صبر کنید تا پردازش و ارسال اطلاعات تکمیل شود.
6- پس از اینکه مرحله 5 با موفقیت به پایان رسید، وارد منوی «عملیات لیست بیمه» شوید و بر روی گزینه «مشاهده فهرست لیستها» کلیک کنید.
7- در صفحه نمایش دادهشده اگر «وضعیت درخواست» بهصورت «تائید نهایی» بود در انتهای جدول بر روی علامت ذرهبین کلیک کنید.
8- در این مرحله مشخصات لیست در قسمت «مشاهده اطلاعات لیست» نمایش داده میشود. در پایین مشخصات بر روی گزینه «دریافت برگ پرداخت» کلیک کنید.
سپس به کمی پایین رفتن در ثهمین صفحه، میتوانید در قسمت «مشاهده برگ پرداخت» برگ پرداخت مربوط به لیست ارسالی را مشاهده کنید. در این قسمت بر روی گزینه «نسخه چاپی» کلیک کنید. پس از آن، برگ پرداخت (فیش حق بیمه) بهصورت یک فایل PDF دانلود خواهد شد.
اکنون میتوانید از آن پرینت بگیرید و یا شناسه پرداخت آن را یادداشت کنید و بهصورت غیرحضوری از طریق درگاه اینترنتی بانکهای رفاه، ملت، تجارت و سپه حق بیمه خود را پرداخت کنید.
نمونه لیست بیمه تامین اجتماعی
برای محاسبه حق بیمه سهم کارگر و کارفرما باید جمع حقوق و مزایا را در درصد مربوط به خود ضرب کنیم. در ادامه یک نمونه لیست بیمه تامین اجتماعی ارائه شده است.
در لیست بیمه، سهم بیمه کارگر، کارفرما و حق بیمه پرداختی ثبت شده است همانطور که میبینید در این جدول سهم بیمه کارگر، کارفرما و حق بیمه پرداختی به سازمان تامین اجتماعی مشخص شده است.
نحوه پرداخت لیست بیمه تامین اجتماعی اینترنتی
جهت پرداخت لیست بیمه تامین اجتماعی از طریق اینترنت میتوانید از روشهای زیر اقدام کنید.
- درگاه اینترنتی مربوط به بانکهای رفاه کارگران، ملت (کلیه کارتهای عضو شتاب)
- اینترنت بانک مربوط به بانکهای رفاه کارگران، تجارت، ملت و سپه
- جهت پرداخت از طریق سایت بانکهای رفاه، ملت، تجارت، سپه، میتوانید از طریق منوی پرداخت، گزینه «پرداخت برگ پرداخت» را انتخاب کنید و با کلیک بر روی آیکن هر یک از بانکهای رفاه، ملت، تجارت و سپه، وارد سایت بانک مربوطه شده و با درج دقیق شناسه برگ پرداخت و مبلغ، نسبت به واریز حق بیمه اقدام کنید.
توجه داشته باشید علاوه بر روش اینترنتی، امکان پرداخت حضوری حق بیمه در کلیه شعب بانکهای عامل رفاه، صادرات، ملت، کشاورزی، تجارت، سپه و ملی و همچنین روشهای زیر وجود دارد.
- دستگاههای خودپرداز (ATM) مربوط به بانکهای رفاه کارگران، ملی، تجارت و کشاورزی
- تلفنبانک مربوط به بانک رفاه کارگران از طریق تماس با شماره تلفن 8307
- دستگاههای POS مربوط به بانک رفاه کارگران
جریمه عدم ارسال لیست بیمه
سرپرست کارگاهها و صاحبان شرکتها برای پرداخت لیست بیمه تامین اجتماعی کارکنان خود 30 روز وقت دارند. در صورتی که کارفرمایان از تنظیم و ارسال لیست حقوق و دستمزد کارکنان خود حداکثر تا پایان آخرین روز ماه بعد خودداری کنند ملزم به پرداخت جریمه نقدی مربوط به عدم ارسال لیست بیمه به میزان ده درصد مبلغ حق بیمه همان ماه خواهند بود.
کارفرمايانی که در زمان تعیینشده تمام يا قسمتی از حق بيمه مربوط به ليست کارکنان خود در ماههای گذشته را پرداخت نکرده باشند، علاوه بر تأديه اصل حق بيمه، موظف به پرداخت جريمه نقدی به ميزان دو درصد تمام يا کسری از بدهی قطعی پرداختنشده به ازای هرماه تأخير هستند.
در صورتی که کارفرمایان از تنظیم و ارسال لیست حقوق و دستمزد کارکنان خود حداکثر تا پایان آخرین روز ماه بعد خودداری کنند ملزم به پرداخت جریمه نقدی مربوط عدم ارسال لیست بیمه به میزان 10 درصد مبلغ حق بیمه همان ماه خواهند بود.
استعلام سابقه بیمه تامین اجتماعی با کد ملی
استعلام سوابق بیمه تامین اجتماعی بهصورت حضوری و از طریق اینترنت امکانپذیر است. برای استعلام حضوری، کافی است همراه باکارت ملی و دفترچه بیمه خود به یکی از شعبههای کارگزاری بیمه تامین اجتماعی مراجعه کنید.
برای مشاهده سوابق خود بهصورت غیرحضوری و از طریق اینترنت در ابتدا باید در سامانه سازمان تامین اجتماعی در آدرس account.tamin.ir/auth/login ثبتنام کنید. درصورتیکه قبلاً ثبتنام کردهاید، میتوانید از طریق همین سامانه سوابق بیمه خود را مشاهده کنید.
1- در ابتدا وارد سامانه به آدرس account.tamin.ir شوید و کد ملی خود را بهعنوان نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید.
2- برای دسترسی به سوابق بیمه خود بعد از سال 86 روی آیکون «سوابق بعد از سال 86» کلیک کنید.
3- برای مشاهده کلیه سوابق بیمه خود بر روی آیکون «کلیه سوابق» کلیک کنید.
این را بدانید …
لیست بیمه از مهمترین دغدغههای کارفرمایان و همچنین کارمندان هست. در این مقاله نیز درباره انواع لیست بیمه و تفاوت بین آنها صحبت کردیم. مهمترین نکتهای که کارفرمایان باید بدانند این است که حتما ملزم به ارائه لیست بیمه هستند و باید با توضیحاتی که در این مطلب به آن ها اشاره کردیم، این لیست را تکمیل و ارسال کنند.
همچنین خویش فرمایان (کسانی که برای خود لیست بیمه را تنظیم میکنند) باید بدانند که به صورت مرتب این کار را انجام دهند تا شامل جریمه یا مشکلات دیگر نشوند.
خوشحال میشویم اگر سوال یا نظری در مورد لیست بیمه دارید در بخش نظرات همین صفحه بیان کنید تا بتوانیم راهنمایی بهتری برای این موضوع داشته باشم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
سلام
دو نفر نیرو در استخدام شرکت در یک پروژه مشغول بودند و بیمه این دو نفر از محل ردیف پیمان پروژه رد میشده . اکنون پروژه خاتمه یافته . برای ادامه پرداخت بیمه این دو نفر باید چه اقدامی صورت گیرد . با تو جه به اینکه دیگر ردیف پیمان فعال وجود ندارد
باسلام بنده حسابدار کارگاه تولیدی با مدرک لیسانس هستم از کار فرما پرسیدم بیمه من پی رد میشه تو پاسخ گفت پون کارگاه هستش به عنوان تراشکار رد میشه .بیمه نمیزاره که حسابدار رد بشه بیمه .میخوام بدونم دلیلش چیه
اصلا ربطی نداره ، چون حقوق حسابدار باید بیشتر رد بشه و در قبال اون حق بیمه هم بیشتر میشه برا همین این حرفو زده
سلام خسته نباشید
بنده در مغازه بیمه بودم 2سال رد کردم و چند سال قطع کردم الان دوباره رفتم درخواست دادم و اومد بازرسی تایید کرد وگفت تا 1ماه دیگه وقت دارید لیست را رد کنید(یعنی باید برم حق بیمم را فیشش را بگیرم پرداخت کنم) میتونم خودمم برم بدون کارفرما چون وقت نداره
ممنون
سلام اگر بخوایم برای بار دوم لیست بیمه رد کنیم چه کاری باید کنیم
سلام دوست عزیز
شما می توانید لیست دوم خود را به عنوان اصلاحیه ارسال نمایید.
باسلام.کارگاه کابینت سازی حق بیمه کارگر ساده ماهانه چقدر میشه .ممنون.
سلام دوست عزیز
حق بیمه کارگر معادل 7 درصد مزایای مشمول بیمه می باشد.
بنابراین اگر کارگر فقط حداقل حقوق ماهیانه قانون کار معادل 19,104,270 را دریافت نماید، باید مبلغ ۱,۳۳۷,۲۹۸ را به عنوان حق بیمه یک ماه خود پرداخت نماید.
سلام
برای کارگاهی که موقت به علت شیوع کرونا تعطیل شده باید لیست بیمه رد کنیم و برای همه کارگران ترک کار بزنیم و تمام فیلد ها را 0 قرار دهیم؟
سلام دوست عزیز، بله حتما باید حکم ترک کار زده بشود و ترک کار به اداره بیمه اعلام بشود، که اداره بیمه بیمه بیکاری را پرداخت نماید.